Gūžiniai raudonieji kopūstai

(Brassica coleracea L. var. capitate L. f. rubra).

Jie nuo baltųjų skiriasi lapų spalva: yra rausvo atspalvio tamsiai violetiniai.

Gūžės gerai laikosi per žiemą, daugiausia vartojamos salotoms (šviežios ir konservuotos).

Cheminė sudėtis panaši į baltųjų kopūstų, tik juose gerokai daugiau kalio.

Gūžiniai raudonieji kopūstai ilgiau auga už baltuosius, todėl jų daigai auginami polietileniniuose šiltnamiuose arba pridengti polietilenine plėvele. Jie, kaip ir gūžiniai baltieji kopūstai, skirstomi į ankstyvuosius, vidutinio ankstyvumo ir vėlyvuosius.

Gūžinių raudonųjų kopūstų agrotechnika ir priežiūra panaši į baltųjų gūžinių kopūstų.

Realizuojamos gūžės turi būti ne mažesnės kaip 0,5 kg.

  • Braškių veislės

      Braškininkystės sėkmę lemia braškių veislės. Kiekvienas augintojas turi apsispręsti, kokiam tikslui augins braškes. Jeigu yra sodininkas – mėgėjas ir […]

  • Kokia žemė tinkama smidrų auginimui?

      Kokia žemė ir dirvožemis tinka auginti smidrams? Kaip auginti smidrus?   Prieš įsigydami smidrų daigus, rūpestingai paruoškite lysves. Smidrų ūgliai […]

  • Kaip galima panaudoti levandas?

    Tikrosios levandos (lot. Lavandula angustifolia/ Lavandula officinalis) naudojamos eterinio aliejaus gamybai, švieži jų žiedai pritaikomi kulinarijoje, o džiovinti — gėlių […]

  • Dirvos prisotinimas O2 ir Aeracija. Ar to reikia?

      Ką reiškia, kad dirva yra prisotinta deguonies? Ar prisotinimas yra būtinas?   Jei jūsų dirva yra kieta, nepuri, jai […]