Svogūnų kasa, kabanti ant sienos, yra tikra virtuvės puošmena ir patogumas — šeimininkei visada po ranka. Kasą galima pusdienį parūkyti dūmuose — ilgiau bus sveikos, standžios. Iškastus svogūnus kelias dienas reikia padžiovinti lauke, saulėje. Būtina juos išrūšiuoti. Su plonais, sausais kakleliai – žiemai, o su žaliais, minkštais, storais — suvalgyti pirmiausia. Ilgam laikymui tinkamų svogūnų laiškai turi būti sausi, šiugždėti, su 3 sluoksniais lukštų. Jei sluoksnių yra daugiau, pasak senolių, bus šalta žiema. Per žiemą svogūnus laikyti 1-3 °C, 80 proc. drėgnumo sandėliuose, supiltus į tinklinius maišus ar dėžes. Taip laikomi Svogūnai nesudygsta prieš laiką, slopinami ligų sukėlėjai. Sėklai laikomiems Svogūnams patalpoje turi būti 18-20 °C, 60-70 proc. drėgmės. Laikyti toliau nuo bulvių, nes jiems reikia skirtingos drėgmės. Svogūnai pakelia ir minus 2-4 ° C šaltį, bet tuo metu negalima jų judinti.
Svogūnų laikymas žiemą
Ar galima formuoti gėlyną iš vazonuose augančių augalų?
Ar galima suformuoti gėlyną iš vazonuose augančių augalų, kad vidinio kiemo kraštam būtų galima suteikti aukščio ir spalvų? Jei vieta […]
Sveikalapis karklas “Hakuro Nishiki” — Salix integra “Hakuro Nishiki
Sveikalapis karklas “Hakuro Nishiki” — Salix integra “Hakuro Nishiki Gluosninių šeima — Salicaceae Mirb. Tik 1979 metais introdukuotas į Vakarų […]
Kodėl nepavyksta užauginti šakniavaisinių daržovių?
Šakniavaisinėms daržovėms, kaip ir visoms kitoms, kad gerai augtų, reikalinga drėgna dirva ir daug saulės. Daržovės blogai auga, jei dirva […]
Kodėl Raitosi Pomidorų Lapai
Jeigu pastebėjote, kad pomidorų lapai susisukę ar susiraitę, – priežastys gali būti: Aplinkos poveikis; Chemikalai ir jų junginiai; Biologinės/fiziologinės priežastys (virusai, […]