Aronijų uogienė su raudonųjų serbentų sultimis

Aronijų uogienė su raudonųjų serbentų sultimis. Kilogramą paruoštų aronijų vaisių kaitinti verdančiame vandenyje apie 5 min. Po to atvėsinti, suberti ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo. Paskui iš 1,5 stiklinės raudonųjų serbentų sulių, 1,5 stiklinė vandens ur 1 kg cukraus išvirti sirupą. Karštų 80 laipsnių temperatūros sirupu užpilti aronijas, staigiai užvirti, paskui virti ant silpnos ugnies vis pakratant puodą ir nugraibant putas, kol uogienė išvirs. Baigiant virti įmesti dvi nedideles citrinos skilteles arba įberti 2g citrinos rūgšties. Atvėsintą uogienę sukrėsti į švarius stiklainius.

Related Post

  • Article By :

  • Ar leisti raudonėliamS žydėti?

    Jei nenorite, kad žiedai priviliotų bites ir drugelius, nesiruošiate rinkti sėklų kitiems metams, geriausia nuskinti stiebelius, ant kurių pradeda vystytis […]

  • Ar auginti daržoves vazonuose?

    Ar vidiniame kiemelyje. vazonuose galiu auginti daržoves ir prieskonines žoleles? Jei vietos pakanka, vazonuose galite auginti visas daržoves ir prieskonines […]

  • Kaip turėčiau apgenėti rozmarinus?

    Rozmarinai ilgainiui sumedėja, tampa panašūs į krūmokšnius. Geriau nugnybti ar nukirpti jų viršūnėles, kol jie nespėjo sumedėti. Reguliariai ir dažnai […]

  • šalna pavasarį Vėlyvos šalnos

    Kada jau galima nebijoti, kad naktį užeis šalna ir augalai apšals?   Pavasario dienoms ilgėjant ir šylant, netgi patyrę daržnininkai gali […]