Vienmetis augalas. Iki šiol Lietuvoje jų auginama nedaug. Kalendra dirvos bei priežiūros atžvilgiu nereikli, gerai auga įdirbtoje priesmėlio ar priemolio dirvoje, atviroje vietoje.
Kalendra sėjama pavasarį ar vėlai rudenį. Žydi liepos mėnesį, o vaisiai prinoksta rugpjūčio pabaigoje – rugsėjo mėnesį.
Viso žalio kalendros augalo kvapas nemalonus, bet subrendę vaisiai esti malonaus aromato ir salstelėjusio skonio. Juose yra 1-2% eterinio aliejaus, 1328% riebalų, 18-22% baltymų, 11-13% neazotinių medžiagų, organinių rūgščių ir kt.
Maisto pramonėje kalendros grūdeliai vartojami duonai, marinatams, silkių sūrymui aromatizuoti, taip pat dešrų, konservų gamyboje. Jų dedama į mėsos, žuvies, silkių, daržovių patiekalus bei sriubas ir padažus skoniui pagerinti.