Ką daryti su migdolų medžio riešutais, kai jie atrodo prinokę?

Dauguma žmonių riešutus nuskina ir, jei ketina juos greitai naudoti maistui, neišlukštentus laiko vėsioje vietoje. Jei ne, galite išlukštenti ir laikyti šaldytuve ar šaldiklyje. Į daugumą receptų įeina žali riešutai, tačiau, kartais naudojami ir skrudinti, kurių skonis yra stipresnis. Norėdami skrudinti riešutus, išlukštenkite ir suberkite ant kepimo skardos ir pakepinkite nekarštoje orkaitėje. Paprastai receptuose nurodoma, kokioje temperatūroje ir kiek laiko skrudinti. Jei ne, kepinamus riešutus kas kelias minutes paragaukite, kol skonis bus tinkamas. Labai ilgai skrudinti nereikia.

Migdolus auginti labai lengva. Medis žydi labai gražiais žiedais, riešutus galima skinti tiesiai nuo medžio ir valgyti arba paskrudinti ir skaninti desertus.

Related Post

  • Article By :

  • Braškių veislės

      Braškininkystės sėkmę lemia braškių veislės. Kiekvienas augintojas turi apsispręsti, kokiam tikslui augins braškes. Jeigu yra sodininkas – mėgėjas ir […]

  • Vazonuose esančių žemių kraštai pabalo. Tai normalu?

      Pastebėjau, kad kelių vazoninių gėlių žemė ties kraštais pabalo. Ar tai yra normalu?   Baltos medžiagos ant vazonų žemės […]

  • Kaip geriau sodinti daigus į lysvę

    Likus dienai iki sodinimo į lysvę, daigai gausiai palaistomi. Sodinti geriausia antroje dienos pusėje. Kiekvienas daigas išimamas su žemės grumsteliu […]

  • Medelių laistymas pirmus 3 mėnesius

    Ar pirmus tris mėnesius reikia gausiai laistyti naujai pasodintus medelius? Geriausiai gausiai palieti kartą į savaitę. Kiekvienam medeliui reikia apie […]