Ką daryti su migdolų medžio riešutais, kai jie atrodo prinokę?

Dauguma žmonių riešutus nuskina ir, jei ketina juos greitai naudoti maistui, neišlukštentus laiko vėsioje vietoje. Jei ne, galite išlukštenti ir laikyti šaldytuve ar šaldiklyje. Į daugumą receptų įeina žali riešutai, tačiau, kartais naudojami ir skrudinti, kurių skonis yra stipresnis. Norėdami skrudinti riešutus, išlukštenkite ir suberkite ant kepimo skardos ir pakepinkite nekarštoje orkaitėje. Paprastai receptuose nurodoma, kokioje temperatūroje ir kiek laiko skrudinti. Jei ne, kepinamus riešutus kas kelias minutes paragaukite, kol skonis bus tinkamas. Labai ilgai skrudinti nereikia.

Migdolus auginti labai lengva. Medis žydi labai gražiais žiedais, riešutus galima skinti tiesiai nuo medžio ir valgyti arba paskrudinti ir skaninti desertus.

Related Post

  • Article By :

  • Kaip nuo kenkėjų apsaugoti baziliką, petražoles, salierus, krapus, kalendrą

    Žaliųjų kultūrų negalima purkšti chemikalais ir organinių trąšų tirpalu. Jeigu ant augalų atsiranda amarų, vis dėlto juos reikia naikinti. Pirmas […]

  • Kaip galima panaudoti levandas?

    Tikrosios levandos (lot. Lavandula angustifolia/ Lavandula officinalis) naudojamos eterinio aliejaus gamybai, švieži jų žiedai pritaikomi kulinarijoje, o džiovinti — gėlių […]

  • Lipniasėklis (Pittosporum Banks)

    Lipniasėkliai turi gražius, žalio ir kreminio atspalvio margus lapus. Nors lapai užgožia žiedus, šie kelias savaites sudui suteikia malonų apelsinų […]

  • Aronijų dauginimas

    ARONIJŲ DAUGINIMAS Vegetatyviai. Yra daug vegetatyvinių aronijų dauginimo būdų, kurie ypač populiarūs pastaruoju metu. Tai dauginimas vasaros ir sumedėjusiais auginiais, […]