Kaip geriausia užšaldyti prieskonines žoleles, kad jas galima būtų naudoti žiemą?

Prieskonines žoleles galima užšaldyti, tačiau kaip tai daryti, priklauso nuo to, ką ketinate su jomis veikti. Žolelių kietais stiebais-baziliku, peletrūnu ir šalavijų – lapelius reikia prieš šaldant nuskinti. Švarius lapelius dėkite į plastikinius maišelius ar šaldymo indelius ir sudėkite į šaldiklį. Bazilikų lapus prieš šaldant reikia blanširuoti, nes to nepadarius, jie pajuoduos. Paprasčiausiai sudėkite bazilikų lapus į koštuvą ir nupilkite verdančiu vandeniu. Kai išdžius, užšaldykite tokio dydžio kiekiais, kokius paprastai naudojate. Kitų žolelių — krapų ar petražolių – šaldykite atskiras šakeles, kurias vėliau sudėsite į vieną didelį indą. Taip pat smulkintas žoleles galite šaldyti ledo kubeliuose. Į kiekvieną ledo kubelių indelio…langeli“ įdėkite arbatini šaukšteli žolelių ir įpilkite vandens. Kai vanduo su žolelėmis užšals, kubelius galite išimti ir laikyti šaldiklyje šaldymo maišeliuose. Žiemą jie labai tiks į sriubas ir padažus! Taip pat jais galėsite paskaninti makaronų patiekalus, omletus ir troškinius.

Related Post

  • Privatumas sode

    Daugeliui iš mūsų, jei norime mėgautis poilsiu sode, būtinas privatumas. Niekas nenori būti matomas, kai mėgaujasi saulės voniomis ar susikaupia […]

  • Kokie senovinių veislių sėklų privalumai?

    Senovinių veislių sėklos yra patikrintos laiko, jos apdulkinamos kryžminiu būdu (vėjo, vabzdžių, paukščių). Iš geriausių šių veislių užauginamos skaniausios daržovės. […]

  • Juodasis šilkmedis

    Morus nigra L. Angl. Black mulberry-tree, vok. Schwarzer Maulbeerbaum, pranc.. Mūrier noir, it. Gelbonero, port. Gimoreira preta, jap. Kuromiguwa, rus. […]

  • Sėjomaina:Trumpai ir Paprastai

    Kasmet sėjant, sodinant augalus į tą pačią dirvą, ji nusialina, nes augalai iš jos paima tas pačias maisto medžiagas, todėl prasčiau […]