Prieskonines žoleles galima užšaldyti, tačiau kaip tai daryti, priklauso nuo to, ką ketinate su jomis veikti. Žolelių kietais stiebais-baziliku, peletrūnu ir šalavijų – lapelius reikia prieš šaldant nuskinti. Švarius lapelius dėkite į plastikinius maišelius ar šaldymo indelius ir sudėkite į šaldiklį. Bazilikų lapus prieš šaldant reikia blanširuoti, nes to nepadarius, jie pajuoduos. Paprasčiausiai sudėkite bazilikų lapus į koštuvą ir nupilkite verdančiu vandeniu. Kai išdžius, užšaldykite tokio dydžio kiekiais, kokius paprastai naudojate. Kitų žolelių — krapų ar petražolių – šaldykite atskiras šakeles, kurias vėliau sudėsite į vieną didelį indą. Taip pat smulkintas žoleles galite šaldyti ledo kubeliuose. Į kiekvieną ledo kubelių indelio…langeli“ įdėkite arbatini šaukšteli žolelių ir įpilkite vandens. Kai vanduo su žolelėmis užšals, kubelius galite išimti ir laikyti šaldiklyje šaldymo maišeliuose. Žiemą jie labai tiks į sriubas ir padažus! Taip pat jais galėsite paskaninti makaronų patiekalus, omletus ir troškinius.
Kaip geriausia užšaldyti prieskonines žoleles, kad jas galima būtų naudoti žiemą?
Pievagrybių (šampinjonų) auginimas
Europoje pievagrybiai pradėti auginti maždaug prieš 300 metų pirmiausia Italijoje, o XVII a. pabaigoje Prancūzijoje jie pradėti auginti pusiau pramoniniu […]
Kokiu metų laiku geriausia sodinti vynmedžius, kad jie lengviau prigytų?
Paprastai vynmedžiai parduodami ramybės būklėje, menkai išvystytomis šaknimis. Juos geriausia sodinti žiemos pabaigoje ar pavasario pradžioje. Jie išliks ramybės būsenoje, […]
Paprastasis bukas — Fagus sylvatica L.
Paprastasis bukas — Fagus sylvatica L. Bukinių šeima — Fagaceae Dumort. Vakarų Europoje paplitęs iki 30-40 m aukščio medis. Laja […]
PASKUTINIO POMIDORŲ DERLIAUS SKYNIMAS IR TVARKYMAS
Vegetacijai baigiantis, prasidėjus šaltiems, lietingiems orams, nelaukiant ilgalaikio stipresnio atšalimo, pradedamas tvarkyti paskutinis pomidorų derlius. Pomidorai yra šilumamėgiai augalai, todėl […]