Prieskonines žoleles galima užšaldyti, tačiau kaip tai daryti, priklauso nuo to, ką ketinate su
jomis veikti. Žolelių kietais stiebais-baziliku, peletrūnu ir šalavijų – lapelius reikia prieš šaldant nuskinti. Švarius lapelius dėkite į plastikinius maišelius ar šaldymo indelius ir sudėkite į šaldiklį. Bazilikų lapus prieš šaldant reikia blanširuoti, nes to nepadarius, jie pajuoduos. Paprasčiausiai sudėkite bazilikų lapus į koštuvą ir nupilkite verdančiu vandeniu. Kai išdžius, užšaldykite tokio dydžio kiekiais, kokius paprastai naudojate. Kitų žolelių — krapų ar petražolių – šaldykite atskiras šakeles, kurias vėliau sudėsite į vieną didelį indą. Taip pat smulkintas žoleles galite šaldyti ledo kubeliuose. Į kiekvieną ledo kubelių indelio…langeli“ įdėkite arbatini šaukšteli žolelių ir įpilkite vandens. Kai vanduo su žolelėmis užšals, kubelius galite išimti ir laikyti šaldiklyje šaldymo maišeliuose. Žiemą jie labai tiks į sriubas ir padažus! Taip pat jais galėsite paskaninti makaronų patiekalus, omletus ir troškinius.
Kaip geriausia užšaldyti prieskonines žoleles, kad jas galima būtų naudoti žiemą?
Kaip naudoti Garden Center trąšas augalams
Kaip naudoti Garden Center trąšas augalams ir kaip tinkamai tręšti su Garden Center Universal Granulated Fertilizer 1 kg – patarimai […]
Kaip užauginti gausų citrusinių vaisių derlių
Kaip užauginti gausų citrusinių vaisių derlių – praktiniai patarimai ir rekomendacijos Citrusiniai vaisiai sulaukia didelio sodininkų dėmesio dėl savo skonio, […]
Žieminiai svogūnai (Allium fistulosum K.).
Žieminiai svogūnai (botaniškai jie vadinami tuščialaiškiais česnakais) – daugiamečiai augalai. Anksti pavasarį, beveik iš po sniego, jie pradeda leisti laiškus, […]
Dirvos ir vietos parinkimas persikų sodinimui
Dirvos ir vietos parinkimas persikų sodinimui Persikų (Prunus persica) auginimas Lietuvoje reikalauja kruopštaus dirvos ir vietos parinkimo, kad augalas galėtų […]
