Prieskonines žoleles galima užšaldyti, tačiau kaip tai daryti, priklauso nuo to, ką ketinate su jomis veikti. Žolelių kietais stiebais-baziliku, peletrūnu ir šalavijų – lapelius reikia prieš šaldant nuskinti. Švarius lapelius dėkite į plastikinius maišelius ar šaldymo indelius ir sudėkite į šaldiklį. Bazilikų lapus prieš šaldant reikia blanširuoti, nes to nepadarius, jie pajuoduos. Paprasčiausiai sudėkite bazilikų lapus į koštuvą ir nupilkite verdančiu vandeniu. Kai išdžius, užšaldykite tokio dydžio kiekiais, kokius paprastai naudojate. Kitų žolelių — krapų ar petražolių – šaldykite atskiras šakeles, kurias vėliau sudėsite į vieną didelį indą. Taip pat smulkintas žoleles galite šaldyti ledo kubeliuose. Į kiekvieną ledo kubelių indelio…langeli“ įdėkite arbatini šaukšteli žolelių ir įpilkite vandens. Kai vanduo su žolelėmis užšals, kubelius galite išimti ir laikyti šaldiklyje šaldymo maišeliuose. Žiemą jie labai tiks į sriubas ir padažus! Taip pat jais galėsite paskaninti makaronų patiekalus, omletus ir troškinius.
Kaip geriausia užšaldyti prieskonines žoleles, kad jas galima būtų naudoti žiemą?
POMIDORŲ KENKĖJAI IR APSAUGA NUO JŲ
Nešildomuose šiltnamiuose auginami pomidorai kartais labai nukenčia nuo baltasparnių, kartais vaisiams žalos padaro daržinis peledgalvis. Lauke augantiems pomidorams kenkėjai daug […]
Raudonasis ąžuolas — Quercus rubra L.
Raudonasis ąžuolas — Quercus rubra L. Bukinių šeima — Fagaceae Dumort. Natūraliai paplitęs Šiaurės Amerikos rytinėje dalyje. Išauga iki 20-25 […]
Nuo ko pradėti įrengti miško augalų sodą?
Daugumai miško augalų reikia juodžemio, tad prieš sodindami dirvą gausiai papildykite organinėmis medžiagomis. Galbūt norėsite patikrinti dirvos pH, nes daugeliui […]
Papildomas pomidorų derlius Lauke
Lietuvoje didesnių pomidorų lysvių lauke beveik niekas nesodina. Vėsūs vasaros orai ar užsitęsę lietūs gali sunaikinti ir užsimezgusius vaisius, ir […]