Kaip geriausia užšaldyti prieskonines žoleles, kad jas galima būtų naudoti žiemą?

Prieskonines žoleles galima užšaldyti, tačiau kaip tai daryti, priklauso nuo to, ką ketinate su jomis veikti. Žolelių kietais stiebais-baziliku, peletrūnu ir šalavijų – lapelius reikia prieš šaldant nuskinti. Švarius lapelius dėkite į plastikinius maišelius ar šaldymo indelius ir sudėkite į šaldiklį. Bazilikų lapus prieš šaldant reikia blanširuoti, nes to nepadarius, jie pajuoduos. Paprasčiausiai sudėkite bazilikų lapus į koštuvą ir nupilkite verdančiu vandeniu. Kai išdžius, užšaldykite tokio dydžio kiekiais, kokius paprastai naudojate. Kitų žolelių — krapų ar petražolių – šaldykite atskiras šakeles, kurias vėliau sudėsite į vieną didelį indą. Taip pat smulkintas žoleles galite šaldyti ledo kubeliuose. Į kiekvieną ledo kubelių indelio…langeli“ įdėkite arbatini šaukšteli žolelių ir įpilkite vandens. Kai vanduo su žolelėmis užšals, kubelius galite išimti ir laikyti šaldiklyje šaldymo maišeliuose. Žiemą jie labai tiks į sriubas ir padažus! Taip pat jais galėsite paskaninti makaronų patiekalus, omletus ir troškinius.

Related Post

  • Trąšos: Kas yra Sideratai?

    Sideratai – tai žaliosios trąšos, kurias pirmieji panaudojo kinai. Vėliau jos išplito Viduržemio jūros šalyse, iš ten atkeliavo ir pas […]

  • Ar saugu naudoti gybų kompostą?

      Mačiau parduodamą grybų kompostą už prieinamą kainą. Ar jį saugu naudoti visiems augalams? Grybų komposte yra maistingųjų medžiagų, dėl […]

  • Desertinių braškių auginimas ištisus metus

    Šalyje braškininkystė plėtojama dviem kryptimis — uogos auginamos perdirbimui ir šviežiam vartojimui. Braškių uogos sunoksta birželio antroje – liepos pirmoje […]

  • Aronijos (Aronia L.)

    Aronijos (Aronia L.) Lietuvoje auginamos aronijos – tai vaisiniai, vaistiniai, medingieji ir dekoratyvūs augalai, pagal vitamino P kiekį aronijoms nėra […]