Kad salotos nenuvystų, kol jas parvešite iš sodo į namus, vakare jas palaistykite, ryte nupjaukite lapus, apipilkite šaltu vandeniu, paskleiskite ant stalo, šiek tiek apdžiovinkite. Po to stambiai supjaustykite, sudėkite į emaliuotą puodą. Ir jokiu būdu nesūdykite! Uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą. Puodą, parsivežę iš sodo, vėl padėkite į šaldytuvą. Salotos išsilaikys 5 dienas.
Kaip išlaikyti šviežias salotas
Forsitijų gyvatvorės – Forsythia suspensa (Thunb.)
Lenktašakė forsitija – Forsythia suspensa (Thunb.) Vahl Alyvmedinių šeima — Oleaceae Hoffsgg. et Link Savaime auga Kinijoje, kalnų šlaituose. Tai […]
Ar galima tręšti panaudotomis arbatžolėmis ir tabaku?
Panaudotų arbatžolių negalima iš karto išpilti į lysvę, nes jos pradeda pelyti, pūti, privilioja muses. Vasarą arbatžolės išpilamos į komposto […]
Braškių kenkėjai
Braškėms ir žemuogėms kenkia avietiniai žiedgraužiai, žemuoginės ir voratinkliniés erkės, žemuoginiai nematodai, žemuoginiai – stiebiniai nematodai, žemuoginiai lapgraužiai, lapsukiai, žemuoginiai […]
Šilauogių ligos ir kenkėjai
Svarbiausia apsaugos nuo ligų priemonė įveisiant plantacijas — sveikų sodmenų atrinkimas. Šilauogių sodinukai turi turėti tvirtus, gerai išsivysčiusius ūglius, kurių […]