Kad salotos nenuvystų, kol jas parvešite iš sodo į namus, vakare jas palaistykite, ryte nupjaukite lapus, apipilkite šaltu vandeniu, paskleiskite ant stalo, šiek tiek apdžiovinkite. Po to stambiai supjaustykite, sudėkite į emaliuotą puodą. Ir jokiu būdu nesūdykite! Uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą. Puodą, parsivežę iš sodo, vėl padėkite į šaldytuvą. Salotos išsilaikys 5 dienas.
Kaip išlaikyti šviežias salotas
- Mulčas: Ką reikia žinoti?
Tai dirvos uždengimas durpių trupiniais, pjuvenomis, šiaudais, lapais, perpuvusiu mėšlu, popieriumi, juoda ar skaidria plėvele. Mulčas pagerina dirvos aeraciją, papildo […]
Braškių laistymasbBraškės –jautriausi sausrai sodo augalai. Normaliam braškių derliui gauti permetus turėtų būti 680-725 mm kritulių. Drėgmė papildoma braškes laistant, o […]
Nuo ko pradėti įsirengti daržą?Pirmiausia, pasirinkite labiausiai saulėtą sklypo vietą. Daržovės geriausiai auga saulėtoje vietoje, todėl norint sulaukti vertingo derliaus, saulės turi gauti mažiausiai […]
Senovinių veislių sėklų privalumaiKokie yra senovinių veislių sėklų privalumai? Senovinių veislių sėklos yra patikrintos laiko, jos apdulkinamos kryžminiu būdu (vėjo, vabzdžių, paukščių). […]