Mėtų lapus galite naudoti labai įvairiai. Keletą lapelių įmeskite į limonadą, atšaldytą arbatą ar vaisių salotas. Visą saują įdėkite į marlę, įmerkite į karštą vandenį – pasiruošite karštą arbatą arba daug šviežių lapų įdėkite į arbatai skirtas stiklines ir patiekite su cukrumi. Mėtų lapus galite džiovinti ir ruošti iš jų karštą arbatą, paskaninti želė ar dėti į bet kurį — džiovintų augalų mišinį, skirtą kvėpinti patalpas. Mėtų lapai naudojami daugelyje Viduriniųjų Rytų valgių, kurių receptų lengvai rasite internete. Taip pat jas galite nukirpti ir mesti į komposto krūvą.
Kaip panaudoti šviežius mėtų lapus?
Kodėl išauga kreivos paprikos ir baklažanai
Kreivi vaisiai – nepakankamo apdulkinimo rezultatas. Tuomet augalas apdulkinamas papildomai – karštą saulėtą dieną augalus reikia krestelėti. Kaip užsiauginti labai […]
Kokios gali būti grotelės vijokliniam augalam?
Kaip pastatyti atramas – groteles vijoklinėms pupekėms ir moliūgams? Pačių grotelių dizainas gali būti pats įvairiausias ir dažniausiai priklauso nuo […]
Aronijų uogienė su raudonųjų serbentų sultimis
Aronijų uogienė su raudonųjų serbentų sultimis. Kilogramą paruoštų aronijų vaisių kaitinti verdančiame vandenyje apie 5 min. Po to atvėsinti, suberti […]
Drėgnoji bulvių jarovizacija (daiginimas)
Jarovizacija (skaira) – tai bulvių daiginimas prieš sodinimą. Bulvės daiginamos 30–40 dienų šviesoje esant 15-17 °C temperatūrai. Jarovizacija 12-14 dienų […]