Mėtų lapus galite naudoti labai įvairiai. Keletą lapelių įmeskite į limonadą, atšaldytą arbatą ar vaisių salotas. Visą saują įdėkite į marlę, įmerkite į karštą vandenį – pasiruošite karštą arbatą arba daug šviežių lapų įdėkite į arbatai skirtas stiklines ir patiekite su cukrumi. Mėtų lapus galite džiovinti ir ruošti iš jų karštą arbatą, paskaninti želė ar dėti į bet kurį — džiovintų augalų mišinį, skirtą kvėpinti patalpas. Mėtų lapai naudojami daugelyje Viduriniųjų Rytų valgių, kurių receptų lengvai rasite internete. Taip pat jas galite nukirpti ir mesti į komposto krūvą.
Kaip panaudoti šviežius mėtų lapus?
Pievagrybių (šampinjonų) auginimas
Europoje pievagrybiai pradėti auginti maždaug prieš 300 metų pirmiausia Italijoje, o XVII a. pabaigoje Prancūzijoje jie pradėti auginti pusiau pramoniniu […]
Kodėl Flioksai auga prastai
Jei flioksai auga daug metų, dirva gali neturėti reikiamų mineralinių medžiagų, nes jas išeikvojo augalai. Flioksai nėra reiklūs ar priežiūros […]
Aguročiai (Cucurbita pepo L. var. giraumontia D.)
Tai paprastųjų moliūgų (C. pepo L.) atmaina. Augalai dažniausiai krūminės formos, vaisiai pailgi, šviesiai žalios arba baltos spalvos. Jaunos vaisių […]
Kad žolelės būtų naudingesnės
Daugumą prieskoninių žolelių galima auginti po vieną vazonuose arba pasodinti bet kurioje vietoje gėlių lysvėse ar jų pakraščiuose. Kadangi mėgstamiausios […]