Reikia prisirinkti įvairių žolių: šviežių dilgėlių, šalpusnių, kiaulpienių lapų, gysločių, ugniažolių ir kt. (maždaug 2 kg), smulkiai sukapoti, sudėti į bet kokį indą, įpilti 1:1 40 °C temperatūros vandens. Masė 2-3 dienas rauginama, po to išmaišoma, iškošiama ir ja tręšiami agurkai, pomidorai, aguročiai, patisonai. Ypač tai rekomenduotina derėjimo metu. Laistoma 2-3 kartus kas 6–7 dienas po 3-4 l/m2. Šis tirpalas tinka ir kitoms daržovėms bei uogakrūmiams tręšti. Augalai pradeda greičiau augti, įgauna sodrią žalią spalvą, juos mažiau puola kenkėjai ir ligos. Palaisčius šiuo tirpalu nereikia tręšti azotinėmis trąšomis.
Kaip pasiruošti augalinių trąšų
- Daržovių sėjomaina
Ką reikia žinoti apie sėjomainą? Daržininkaujant reikia suprasti, kad sėjomaina yra nepaprastai svarbi. Ypatingai tai liečia gūžinius kopūstus, brokolius […]
Braškių auginimas žieminiuose šiltnamiuoseGruodžio — vasario mėnesiais braškės auginamos tik šildomuose šiltnamiuose. Prieš sodinant braškes į šiltnamį, ypač žiemos pradžioje, būtina daigus 20-30 […]
Vijoklinių Rožių žydėjimas ir priežiūraVijoklinių rožių žiedai formuojasi ant naujų ūglių, kurie išauga iš senų stiebų. Jei pavasario pradžioje jas apgenėsite, paskatinsite naujų ūglių, […]
Mano medžio slyvos yra dvispalvės. Ar kažkas negerai?Nepanašu, kad kažkas būtų negerai. Greičiausiai slyvos yra ne visiškai sunokę, vėliau jos bus vienodos spalvos. Greičiausiai šviesesnė slyvų pusė […]