Kaip pasiruošti augalinių trąšų

Reikia prisirinkti įvairių žolių: šviežių dilgėlių, šalpusnių, kiaulpienių lapų, gysločių, ugniažolių ir kt. (maždaug 2 kg), smulkiai sukapoti, sudėti į bet kokį indą, įpilti 1:1 40 °C temperatūros vandens. Masė 2-3 dienas rauginama, po to išmaišoma, iškošiama ir ja tręšiami agurkai, pomidorai, aguročiai, patisonai. Ypač tai rekomenduotina derėjimo metu. Laistoma 2-3 kartus kas 6–7 dienas po 3-4 l/m2. Šis tirpalas tinka ir kitoms daržovėms bei uogakrūmiams tręšti. Augalai pradeda greičiau augti, įgauna sodrią žalią spalvą, juos mažiau puola kenkėjai ir ligos. Palaisčius šiuo tirpalu nereikia tręšti azotinėmis trąšomis.

Related Post