Reikia prisirinkti įvairių žolių: šviežių dilgėlių, šalpusnių, kiaulpienių lapų, gysločių, ugniažolių ir kt. (maždaug 2 kg), smulkiai sukapoti, sudėti į bet kokį indą, įpilti 1:1 40 °C temperatūros vandens. Masė 2-3 dienas rauginama, po to išmaišoma, iškošiama ir ja tręšiami agurkai, pomidorai, aguročiai, patisonai. Ypač tai rekomenduotina derėjimo metu. Laistoma 2-3 kartus kas 6–7 dienas po 3-4 l/m2. Šis tirpalas tinka ir kitoms daržovėms bei uogakrūmiams tręšti. Augalai pradeda greičiau augti, įgauna sodrią žalią spalvą, juos mažiau puola kenkėjai ir ligos. Palaisčius šiuo tirpalu nereikia tręšti azotinėmis trąšomis.
Kaip pasiruošti augalinių trąšų
Žvilgantysis kaulenis Gyvatvorėms — Cotoneaster lucidus Schildl.
Žvilgantysis kaulenis — Cotoneaster lucidus Schildl. Erškėtinių šeima — Rosaceae Juss. Kilęs iš Altajaus kalnų, plačiai auginamas vidutinio klimato šalių […]
Vaistinis ysopas (juozažolė) (Hyssopus officinalis L)
Daugiametis 20-60 cm aukščio puskrūmis. Dauginamas sėklomis ir krūmelio dalijimu. Vaistiniam ysopui auginti tinka lengvesnės, vidutinio derlingumo, vandeniui laidžios, kalkingos […]
Ar galima naudoti nesupuvusias atliekas kaip kompostą?
Ar šviežiai nupjautos žolės ir smulkintų lapų mišinį galima naudoti kaip kompostą iš karto, ar reikia, kad jie suirtų? […]
Rožės mažame sode
Ne sodo dydis daro mūsų sodininkų širdį laimingą, o veikiau maži, gražūs kampeliai. Žydinti lysvelė priešais įėjimą į namą ar […]