Kaip pasiruošti augalinių trąšų

Reikia prisirinkti įvairių žolių: šviežių dilgėlių, šalpusnių, kiaulpienių lapų, gysločių, ugniažolių ir kt. (maždaug 2 kg), smulkiai sukapoti, sudėti į bet kokį indą, įpilti 1:1 40 °C temperatūros vandens. Masė 2-3 dienas rauginama, po to išmaišoma, iškošiama ir ja tręšiami agurkai, pomidorai, aguročiai, patisonai. Ypač tai rekomenduotina derėjimo metu. Laistoma 2-3 kartus kas 6–7 dienas po 3-4 l/m2. Šis tirpalas tinka ir kitoms daržovėms bei uogakrūmiams tręšti. Augalai pradeda greičiau augti, įgauna sodrią žalią spalvą, juos mažiau puola kenkėjai ir ligos. Palaisčius šiuo tirpalu nereikia tręšti azotinėmis trąšomis.

Related Post

  • Article By :

  • Alyvų gyvatvorės — Syringa meyeri Schneid.

    Mejerio alyvos — Syringa meyeri Schneid. Alyvmedinių šeima — Oleaceae Hoffsgg. et Link Savaiminių šių alyvų augaviečių šiuo metu nežinoma. […]

  • Vynuogių dauginimas

    Kiekvienas, auginantis nors vieną vynmedį, gali ji dauginti. Tai labai paprasta. Vynmedžiai greitai įsišaknija, šakomis palietę drėgną, purią žemę. Tvarkingo […]

  • Dėl ko galėjo pagelsti ir nuvysti mano kalendra?

    Kalendros yra Vienmečiai augalai, augantys tol, kol yra pakerpami. Jei leisite žydėti ir Subrandinti sėklas, jos sunyks; taip pat, jei […]

  • Kokia žemė geriausia šiltnamiui?

    Geriausia velėninė žemė – vidutinis priesmėlis. Daigams auginti skirtą žemę, išrinkus šaknis, reikia sudėti į polietileninį maišelį, sudrėkinti ir padėti […]