Reikia prisirinkti įvairių žolių: šviežių dilgėlių, šalpusnių, kiaulpienių lapų, gysločių, ugniažolių ir kt. (maždaug 2 kg), smulkiai sukapoti, sudėti į bet kokį indą, įpilti 1:1 40 °C temperatūros vandens. Masė 2-3 dienas rauginama, po to išmaišoma, iškošiama ir ja tręšiami agurkai, pomidorai, aguročiai, patisonai. Ypač tai rekomenduotina derėjimo metu. Laistoma 2-3 kartus kas 6–7 dienas po 3-4 l/m2. Šis tirpalas tinka ir kitoms daržovėms bei uogakrūmiams tręšti. Augalai pradeda greičiau augti, įgauna sodrią žalią spalvą, juos mažiau puola kenkėjai ir ligos. Palaisčius šiuo tirpalu nereikia tręšti azotinėmis trąšomis.
Kaip pasiruošti augalinių trąšų
- Juodasis šilkmedis
Morus nigra L. Angl. Black mulberry-tree, vok. Schwarzer Maulbeerbaum, pranc.. Mūrier noir, it. Gelbonero, port. Gimoreira preta, jap. Kuromiguwa, rus. […]
Ar laistyti daugiamečius augalus ir svogūnines gėles?Ar laistyti daugiamečius augalus ir svogūnines gėles, tokias kaip lelijos, nors jos ir sunyksta? […]
Takeliai iš pjuvenųAr iš pjuvenų galima formuoti takelius sode? Jei manote, kad vėliau sugalvosite takelius sode daryt kur nors kitus ar […]
NOrime, kad mūsų prieskOninių žolelių darželis būtų kuO Spalvingesnis. KokiuS augaluS pasiūlytumėte auginti?Vienos iš dekoratyviausių, spalvingiausių prieskoninių žolelių yra bazilikai “Purple Ruffles, kurių lapai yra violetinės spalvos. Taip pat galite auginti bazilikus […]