Agurklė, kaip prieskonis, valgiui vartojama labai seniai. Jos lapų dedama į šaltibarščius vietoj agurkų. Supjaustyti lapai tinka prie salotų, špinatų, pupelių ir kopūstų. Paruošti su actu ir aliejumi, jie valgomi su šalta jautiena. Be to, vartojami įvairiems padažams paskaninti.
Agurklės žiedai stambūs, mėlyni. Jais puošiami valgiai, taip pat vartojami medicinoje. Agurklės žiedus labai lanko bitės, nes juose gausu nektaro.
Tai vienmetis 30-60 cm aukščio augalas.
Agurklė gerai dera lengvesnėse ir derlingose dirvose. Jos sėklos sėjamos eilėmis, paliekant 50-60 cm tarpueilius. Praslinkus 35-40 dienų po sudygimo, augalai pradeda žydėti. Žydi ne iš karto ir gana ilgai. Sėklos juodos, pailgos, gana stambios. Bręsta ne vienu kartu, o subrendusios greit išbyra. Todėl sėklos renkamos keletą kartų. Kadangi agurklių sėklos dirvoje pasisėja pačios, tai ateinančiais metais ir nesėjus galima turėti pasėlį. Pavasarį dirva suakėjama, sudygę augalai vėliau praretinami. Agurkles toje pačioje vietoje galima auginti keletą metų.