Šakniavaisiai turi būti sveiki, nepažeisti, nepakenkti graužikų, ligų. Nukasus tuoj pat reikia nupjauti lapus, tik nepažeisti viršūnės. Negalima nupjauti pagrindinės šaknies. Per pjūvį šakniavaisiai gali užsikrėsti puviniu ir supūti. O verdant burokėlius, per pjūvį daug vitaminų ir maisto medžiagų patenka į vandeni. Geriausiai rūsiuose išsilaiko birželio pradžioje pasėti pastarnokai. Ilgiau laikomi netenka jiems būdingo aromato. Kai ilgas ir šiltas ruduo, nukastus šakniavaisius pridengti ir jie gali lauke išbūti 4 savaites ir ilgiau, kol rūsiai, saugyklos neatvės iki 5-6 °C. Krienai laikomi drėgname smėlyje dėžėse, eilėse užpilti 3 cm storio smėlio sluoksniu. Viršutinis sluoksnis — 6 cm. Visi šakniavaisiai gali būti laikomi smėlyje, durpėse ar susluoksniuoti. Porai, krienai, pastarnokai gali žiemoti dėžėse su smėliu, įkastose į žemę sulig paviršiumi. Jas reikia uždengti dangčiais, užpilti sausais lapais, šiaudais, uždengti plėvele, kurią, kad nenupūstų vėjas, prispausti akmenimis, plytomis ar lentomis. Žiemą bet kuriuo metu, kai tik labai nešąla, bus galima pasiimti šviežių daržovių.