Kopūstai sandėliuojami tik vėlyvųjų veislių. Reikia palikti žaliuosius lapus, taip geriau išsilaiko gūžės. Imti tik sveikas, neapšalusias, kietas gūžes. Jei yra kirminų — jas reikia trumpam panardinti į sūrų vandenį, kad visi kirminai išlįstų. Kopūstams reikia palikti 8 cm ilgio kotus. Juos galima pakabinti, sudėti ant lentynų. Rūsyje dėti ant švarių lentų į rietuvę kotais į vidų. Jei laikomi su šaknimis — „pasodinti“ į smėlį. Kopūstams reikia šviežio, gaivaus oro, tad juos laikyti arčiau durų ar ventiliacinių angų. Kai temperatūra yra 0-1 °C, oro drėgmė 90-98 proc., gūžės išsilaiko 6 savaites, o jei šalčiau — 8-10 savaičių. Labai tinka kopūstus apiberti kreida bekalkių (2 kg kreidos 100 kg gūžių). Jei kopūstų nedaug — kiekvieną gūžę apvynioti popieriumi. Jei ant lapų ar kotų atsiranda dėmių – tuoj pašalinti, nes kopūstai ims pūti, apkrės kitus. Jei gūžės ilgesnį laiką laikomos 1-8 ° C šilumoje, patamsėja gūžių vidus. Kopūstai ilgiausiai išlaiko vitaminą C. Iš rudenį buvusių 45 mg pavasarį lieka 30 mg. Briuseliniai kopūstai sustatomi dėžėse su smėliu 10-15 cm gylio.
Kopūstų laikymas žiemą
Kaip atsodinti vasarą nudegusią pievelę
Kaip atsodinti vasarą nudegusią pievelę Pagrindiniai dalykai, norint įsirengti pievelę: Dirvos paruošimas Žolės veislės pasirinkimas Ankstyva priežiūrą Pirmiausia – derlinga […]
Sėjomaina:Trumpai ir Paprastai
Kasmet sėjant, sodinant augalus į tą pačią dirvą, ji nusialina, nes augalai iš jos paima tas pačias maisto medžiagas, todėl prasčiau […]
Aronijų uogienė su raudonųjų serbentų sultimis
Aronijų uogienė su raudonųjų serbentų sultimis. Kilogramą paruoštų aronijų vaisių kaitinti verdančiame vandenyje apie 5 min. Po to atvėsinti, suberti […]
Paprika (Capsicum annuum L.)
Ji kilusi iš Pietų Amerikos. Tai vienmetis augalas. Vaisiuose labai gausu vitamino C . Pagal skonį paprika skirstoma į karčiąją (aitriąją) […]