(Brassica coleracea L. var. capitate L. f. rubra).
Jie nuo baltųjų skiriasi lapų spalva: yra rausvo atspalvio tamsiai violetiniai.
Gūžės gerai laikosi per žiemą, daugiausia vartojamos salotoms (šviežios ir konservuotos).
Cheminė sudėtis panaši į baltųjų kopūstų, tik juose gerokai daugiau kalio.
Gūžiniai raudonieji kopūstai ilgiau auga už baltuosius, todėl jų daigai auginami polietileniniuose šiltnamiuose arba pridengti polietilenine plėvele. Jie, kaip ir gūžiniai baltieji kopūstai, skirstomi į ankstyvuosius, vidutinio ankstyvumo ir vėlyvuosius.
Gūžinių raudonųjų kopūstų agrotechnika ir priežiūra panaši į baltųjų gūžinių kopūstų.
Realizuojamos gūžės turi būti ne mažesnės kaip 0,5 kg.