Gūžiniai raudonieji kopūstai

(Brassica coleracea L. var. capitate L. f. rubra).

Jie nuo baltųjų skiriasi lapų spalva: yra rausvo atspalvio tamsiai violetiniai.

Gūžės gerai laikosi per žiemą, daugiausia vartojamos salotoms (šviežios ir konservuotos).

Cheminė sudėtis panaši į baltųjų kopūstų, tik juose gerokai daugiau kalio.

Gūžiniai raudonieji kopūstai ilgiau auga už baltuosius, todėl jų daigai auginami polietileniniuose šiltnamiuose arba pridengti polietilenine plėvele. Jie, kaip ir gūžiniai baltieji kopūstai, skirstomi į ankstyvuosius, vidutinio ankstyvumo ir vėlyvuosius.

Gūžinių raudonųjų kopūstų agrotechnika ir priežiūra panaši į baltųjų gūžinių kopūstų.

Realizuojamos gūžės turi būti ne mažesnės kaip 0,5 kg.

Related Post

  • Ar galima paskatinti kadagį megzti uogas?

    Kad užsimegztų vaisiai, reikia vyriškos ir moteriškos lyties krūmų. Jei ketinate auginti naujus krūmus, uogų derlių galite pagerinti keliais būdais. […]

  • Laikinos priedangos

    Jos labai paplito, pradėjus gaminti sintetinę plėvelę. Jų konstrukcijos paprastos, lengvos ir pigios. Mažagabaritės laikinos priedangos gali būti bekarkasės ir […]

  • Braškių kenkėjai

    Braškėms ir žemuogėms kenkia avietiniai žiedgraužiai, žemuoginės ir voratinkliniés erkės, žemuoginiai nematodai, žemuoginiai – stiebiniai nematodai, žemuoginiai lapgraužiai, lapsukiai, žemuoginiai […]

  • aroniju Aronijų maistinės ir gydomosios savybės

    ARONIJŲ MAISTINĖS ir GYDOMOSIOS SAVYBĖS Juodavaisės aronijos yra pagrindinis P vitamino šaltinis. Jose susikaupia 6-10 proc. cukrų (gliukozės, fruktozės, sacharozės, net […]