Lapinės garstyčios

Lapinės garstyčios auginamos salotoms. Tai – vienametis augalas. Jauni lapai yra garstyčių skonio, juose daug vitaminų, kalio druskų, geležies. Garstyčios greitai užauga: praėjus 18-20 dienų po sėjos jau galima skinti lapus.

Augalas atsparus žemai temperatūrai, gerai auga derlingoje žemėje. Lysvė turi būti 12 cm aukščio, į 1 m2 plotelį dedama pusė kibiro komposto, lysvė sukasama, sulyginama, palaistoma.

Sėklos sėjamos balandžio 20–25 d., gegužės 15–20 d., rugpjūčio 5-10 d. Karštuoju metų laikotarpiu nesėjamos, o jeigu sėjamos, tai parenkama ūksmingesnė vieta.

Related Post

  • Article By :

  • POMIDORŲ SUDĖTIS, MAISTINĖS IR GYDOMOSIOS SAVYBĖS

    Pagal vaisių biocheminę sudėtį pomidorai yra labai vertinga daržovė. Jų vaisiuose yra tirpių cukrų, organinių rūgščių, celiuliozės ir pektininių medžiagų, […]

  • Dryžuota veja po tręšimo?

    Dryžuota veja po tręšimo. Kai po tręšimo pievelė tampa „dryžuota“, tai rodo, kad trąšos buvo netolygiai išpurkštos, kai kurios vietos […]

  • Sraigės ir šliužai

    Šliužai (Deroceras agrestis). Tai naktiniai ir apsiniaukusių dienų kenkėjai. Giedriomis dienomis jie tūno drėgnesnėse vietose, sausu oru visai nejuda, nes […]

  • Kaip suprasti, kada arbūzai jau sunokę?

    Nėra lengva atpažinti, kada arbūzai yra visiškai sunokę, tačiau kai baigia nokti, aplink stiebą, iš kurio išauga arbūzai, pastebėsite mažus […]